Disclaimer & kakor

Disclaimer

Rimligtpris.se
– Drivs av en glad amatör och kan länkar det kan förekomma ersättning, så kallade affiliatelänkar. Som affiliate på t.ex. hos Amazon får jag en liten andel om du använder mina länkar för att genomföra köp, det kostar inget extra för dig.

– Tar inget ansvar för dina antaganden, information på sidan samt fel i uträkningar som leder till någon sorts förlust eller obehag.

– Sammanställer endast info från mer eller mindre tillförlitliga källor som kan ha misstolkats. Inget som står på sidan ska ses som finansiell rådgivning eller som rekommendation.

– Vill vara tydlig med att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning och alla antaganden om framtiden innehåller osäkerhet. Att handla i aktier innebär en risk som innebär att du kan förlora hela kapitalet. Investera aldrig pengar du inte har råd att förlora.

– Innehåller inbäddat material från andra hemsidor (videos, bilder och artiklar). Sådant material fungerar precis på samma sätt som om du skulle besöka den andra hemsidan (Dessa sidor kan samla data om dig, använda cookies, samla tredjepartsdata, spara integrationer o.s.v. Är du inloggad på sidan det inbäddade materialet kommer från kan integrationen sparas som om du vore inloggad).

– Använder sig av tillägget WP Statistics i WordPress och Google Analytics via Monster Insights. Verktygen gör det möjligt att få fram besökarstatistik per dag. Här loggas även användarens webbläsare samt IP-adress.

– Kan innehålla reklam via Google Ads och Ezoic. Genom att du ser reklamen eller klickar på länkarna kan jag få viss ersättning.

Kakor

Samtycke till kakor
Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats få information om webbplatsens användande av kakor (ofta kallat ”cookies”) och vad kakorna används till. Besökarens samtycke krävs om inte kakorna är nödvändiga för att tillhandahålla den tjänst som besökaren uttryckligen har begärt. Du ger ditt samtycke genom att själv acceptera användandet av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Vad är en kaka?
En kaka är en textfil med information som används för att känna igen dig under kortare eller längre tid. Filen lagras på din dator och kan inte ställa till med någon skada.

Kakor för besöksstatistik
Rimligtpris analyserar besökstrafiken till sidan. Analysen sker med hjälp av ett statistikverktyg från en tredjepartsleverantör som använder sig av fasta kakor (så kallade ”tredjepartskakor”). Dessa kakor sparar ingen privat information om dig och är endast till för att göra besöksstatistiken mer tillförlitlig.

Sessionskakor
Sessionskakan innehåller användarens identitet och lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är uppkopplad mot Rimligtpris.se. När du loggar ut eller stänger ner din webbläsare försvinner den.

Fasta kakor
En fast kaka är en fil som sparas under längre tid och som gör att Rimligtpris.se kan känna igen dig vid ett återbesök. Fasta kakor försvinner automatiskt det datum kakan anses vara förbrukad.
Stänga av kakor Om du inte samtycker till att kakor används kan du gå till din webbläsare eller enhets inställningar för att ändra användningen och omfattningen av kakor. Där kan du lära dig mer om hur du justerar inställningarna för kakor och välja att blockera alla kakor, endast acceptera förstapartskakor eller radera kakor när du stänger din webbläsare.