Om hemsidan

Bakgrund

Jag föddes år 1990 och bor i en mellanstor stad.
När jag var 17 fick jag mitt första jobb och har jobbat sedan dess.

2013 började jag jobba som handläggare på en bank och blev senare systemutvecklare.
Via jobbet har jag bl.a. genomfört utbildningen för SwedSec. Utöver detta har jag ingen eftergymnasial utbildning utan är självlärd.

Jag har investerat på börsen sedan 2012 men i samband med att jag fick mitt första barn 2017 var det något som slog slint och jag började intressera mig för aktieanalys. Första 3 åren snittade jag 12+ böcker om året och detta la grunden för min syn på investeringar.
Under 2020 fick jag mitt andra barn. Livet gjorde en volt och hon föddes med en funktionsnedsättning. Under en lång vistelse på sjukhuset blev jag alltmer besluten att nå mina ekonomiska mål för att trygga min nyfödda dotters framtid.

Jag håller Charlie Munger varmt om hjärtat då han, förutom att vara intelligent, vitsig och klok, har en livshistoria och styrka som skänker hopp i tuffa tider.
Andra ekonomiska förebilder är Mohnish Pabrai, Warren Buffett, Joel Greenblatt, Phil Town, Peter Lynch och Aswath Damodaran.

Mitt mål är högt: att över tid slå SIXRX och snitta minst 15% per år. Detta innebär att kapitalet dubblas var 5e år.

Jag är ödmjuk till att det finns flera olika sätt att investera och säger inte att andra gör fel eller att jag är en aktieguru. Det jag däremot säger är att det går att slå index genom disciplinerad värdeinvestering.

I jakt på överavkastning är kunskap och sunt förnuft är mitt spjut, kalkylerna och önskelista är min spets.

Jag hoppas du får lika stor användning av hemsidan som jag har fått!
Vill stötta sidan får du gärna sponsra mig via Patreon!

Frågor, funderingar eller förslag?

Tveka inte att höra av dig via formuläret nedan!